Calcium er et af de vigtigste og mest udbredte mineraler i kroppen. Det er byggesten for tænder og knogler. Sunde tænder og knogler kræver masser af calcium. Det spiller også en central rolle i mange andre funktioner i kroppen: koagulation af blod, nerveimpulser og sammentrækning og afslapning af muskler og blodkar, samt regulering af kropsvæsker, herunder hormoner og enzymer.
Faktisk er calcium så vigtigt, at din krop har et feedback-system til at holde mængden af calcium i kroppen på et konstant niveau. Når blodet og kropsfunktioner har brug for mere calcium, hentes det fra dine knogler, hvor calcium bliver opbevaret.
Din krop kan ikke producere calcium selv, så den eneste måde at få nok er ved at spise calciumrige fødevarer. Får du ikke nok calcium i din kost, kan det svække dine knogler, og det øger risikoen for knoglebrud senere i livet. Ligeledes påvirkes dine tænder, hvis du ikke får nok calcium.
Mejeriprodukter, herunder mælk, yoghurt og ost, er gode kilder til calcium. Andre kilder er calciumberiget sojamælk og appelsinjuice, sardiner, sojabønner, tørrede figner, bok choy, broccoli og majroer.